Politica de confidentialitate

 

Introducere

Incepand cu data de 25 mai 2018, intra in vigoare Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in continuare „GDPR”), aplicabil in toate statele membre ale Uniunii Europene. In acest sens, adoptam prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal in vederea alinierii la dispozitiile noii reglementari.

Cine suntem

Operatorul de date este SC MINOS IMPEX SRL, magazine online,  cu sediul social in Bucuresti, str Postavarul, nr. 5, sector 3, numar de ordine la registrul comertului J40/11604/1992, cod fiscal, RO338304,  email info@shiners.ro, adresa de corespondenta: Bucuresti, str Scolii, nr. 19, Afumati jud ilfov

In cazul in care aveti intrebari sau solicitari cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ne puteti contacta trimitandu-ne un e-mail la adresa info@shiners.ro.

Cum colectam datele cu caracter personal?

Direct: obtinem date cu caracter personal in mod direct de la persoane fizice, in diferite moduri, incluzand urmatoarele modalitati: plasare comanda online, abonarea la newsletter, mail , mesaj offline prin chat, mesaj sau comentariu prin social media ( Facebook, Google + , Instagram ) sau trimiterea de CV-uri pentru angajarea pe posturile vacante din cadrul societatii.

Indirect: de regula, obtinem date cu caracter personal ale persoanelor fizice in mod indirect in cadrul relatiilor contractuale. Putem obtine date cu caracter personal si din urmatoarele surse:

  • Site-uri profesionale si/sau sociale: in cazul in care va accesati pagina noastra oficiala de Facebook, Google, LinkedIn, Twitter etc., noi vom colecta informatiile privitoare la contul dumneavoastra. Aceste categorii de informatii pot cuprinde numele dumneavoastra, adresa de e-mail, informatii aditionale despre dumneavoastra;
  • Ce categorii de date cu caracter personal colectam?

    Prelucram doar datele necesare pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra si pentru a furniza la un standard inalt serviciile achizitionate de la Shiners.ro. Volumul de date cu caracter personal prelucrate este diferit in functie de scopul prelucrarii.

    • Date personale: date de contact precum nume si prenume, numarul de telefon mobil, adresa de e-mail ale potentialilor clienti; adresa de factuare , adresa de livrare aceste informatii sunt prelucrate si introdusa in bazele de date.
    • Date cu caracter special: in mod normal, nu procesam astfel de categorii de date cu caracter personal;
    • Datele minorilor: putem primi informatii despre copiii, daca vor fi beneficiari ai serviciilor achizitionate de la Shiners.ro de catre parintii acestora.
    • Date de geolocalizare  
    • Date bancare  

     Care sunt temeiurile legitime pentru prelucrarea datelor?

    Ne putem intemeia prelucrarile de date cu caracter personal pe urmatoarele temeiuri legitime:

    • Contract: Putem prelucra date cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatiile contractuale, precum si in cadrul demersurilor premergatoare incheierii unui contract, atunci cand ne solicitati transmiterea ofertei;
    • Consimtamant: Putem prelucra date cu caracter personal pe baza consimtamantului liber si neviciat in momentul in care ne furnizati datele respective;
    • Interes legitim: Putem prelucra datele cu caracter personal in baza interesului legitim, atunci cand, conform evaluarii noastre, consideram ca prelucrarea este corecta, rezonabila si proportionala cu scopul prelucrarii.
    • Obligatie legala si interes public: Putem prelucra date cu caracter personal in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce revin MINOS IMPEX SRL 

    De ce avem nevoie de datele cu caracter personal?

    Prelucram date cu caracter personal in mod transparent, in urmatoarele scopuri:

  • Trimiterea ofertelor solicitate prin intermediul formularului de contact, prin e-mail, telefon, Whatsapp , canale de social media , mesaje chat, mesaje offline prin chat.
  • Prelucrarea oricaror alte solicitari primite online, inclusiv formularea de raspunsuri la solicitarile persoanelor fizice;
  • Promovarea serviciilor oferite de MINOS IMPEX SRL prin intermediul newsletter-ului si a mesajelor de marketing;
  • Administrarea si intretinerea website-ului;
  • Cautarea de candidati calificati, capabili sa ocupe posturile vacante din cadrul MINOS IMPEX SRL
  • Indeplinirea obligatiilor pe care MINOS IMPEX SRL si le-a asumat prin incheierea contractelor;
  • Indeplinirea obligatiilor legale. 
  1. Impartasim date cu caracter personal cu terte parti?

Comunicam date cu caracter personal unor terte parti in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor pe care le prestam. Acesti terti au, la randul lor, obligatii similare cu ale SC MINOS IMPEX SRL in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal.

Unii dintre acestia sunt terte parti care nu intentioneaza sa prelucreze datele, insa pot avea acces la acestea in indeplinirea sarcinilor sau in interactiunile lor cu SC MINOS IMPEX SRL, cum ar fi societati care asigura intretinere tehnica, auditori financiari, juridici , contabil.

Datele cu caracter personal indicate mai sus pot fi puse la dispozitie sau transmite catre terti si in urmatoarele situatii: (i) autoritati publice, auditori sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii si activelor Societatii, care solicita Societatii sa furnizeze informatii, in virtutea obligatiilor legale ale acesteia din urma.; (ii) pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si activelor Societatii noastre sau alte entitati sau persoane, precum instante de judecata; (iii) terti achizitori, in masura in care activitatea Societatii ar fi transferata (in totalitate sau partial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzactii.

Persoanele si entitatile carora le putem distribui date cu caracter personal sunt urmatoarele:

  1. In scopul navigarii pe site-ul web si in scopuri referitoare la utilizarea cookie-urilor, putem transmite datele cu caracter personal catre furnizori de servicii de analiza si de motoare de cautare pentru ca acestia sa furnizeze servicii de intretinere a site-ului nostru web;
  2. Pentru organizarea si gestionarea campaniilor promotionale, precum si pentru analizarea eficacitatii acestora, putem distribui datele dumneavoastra cu caracter personal catre agentii de publicitate si marketing sau agentii de media digitala sau agentii de retele de socializare;
  3. Pentru comunicarile de marketing direct, putem transmite datele cu caracter personal catre agentiile de publicitate si marketing care realizeaza comunicarea in numele nostru;
  4. Companiilor care ne ofera suport in desfasurarea activitatii noastre (furnizori de sisteme de telecomunicatii, suport sisteme IT, servicii de arhivare);
  1. Transferam datele cu caracter personal in afara Spatiului Economic European?

Putem transfera date cu caracter personal in afara Spatiului Economic European in situatia in care unii dintre partenerii SHINERS.RO au sediul sau isi desfasoara activitatea in afara Spatiului Economic European (exemplu : curieri). Acest transfer se realizeaza doar daca tara terta asigura un nivel de protectie ridicat sau cu acordul dumneavoastra, in cazul in care achizitionati produse online pentru a caror prestare este necesar sa divulgam anumite date.

  1. Care sunt drepturile persoanelor vizate?

In calitate de persoana vizata, aveti urmatoarele drepturi:

  • dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal aflate in posesia SHINERS.RO;
  • dreptul de a solicita SHINERS.RO sa rectifice oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;
  • dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal sa fie sterse in momentul in care nu mai sunt necesare SHINERS.RO;
  • daca prelucrarea are la baza consimtamantul, un contract sau mijloace automate de luare a deciziilor, dreptul de a solicita SHINERS.RO sa furnizeze datele cu caracter personal obtinute direct de la persoana vizata si, daca este posibil, sa transmita acele date direct altui operator (dreptul la portabilitatea datelor);
  • de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul (ex. newsletter), fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv;
  • in cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrarii datelor cu caracter personal, dreptul de restrictionare a prelucrarii;
  • daca prelucrarea se bazeaza pe interese legitime, dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal (acolo unde se aplica);
  • dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la anspdcp@dataprotection.ro.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, va incurajam sa ne adresati o solicitare in scris, datata si semnata sau in format electronic la urmatoarea adresa: Ilfov com Afumati , str Scolii, nr. 19, sau prin e-mail la info@shiners.ro

De asemenea, in cazul in care doriti sa va retrageti consimtamantul acordat cu privire la scopurile de marketing direct, aveti posibilitatea de a utiliza optiunea „dezabonare” care este inclusa in fiecare comunicare de marketing.

  1. Securitatea datelor cu caracter personal

Am adoptat politici si proceduri de securitate tehnica in vederea protejarii datelor cu caracter personal impotriva pierderii, folosirii neautorizate, distrugerii sau alterarii acestora. Ne asiguram ca accesul la datele cu caracter personal este limitat si autorizat doar persoanelor care au dreptul legal de a le folosi. Aceste persoane au obligatia de a asigura confidentialitatea datelor.

  1. Pentru ce perioada vom pastra datele cu caracter personal?

Vom stoca datele cu caracter personal necesare prestarii serviciilor conform obiectului de activitate, pentru a pastra legatura cu persoanele vizate si pentru a ne conforma obligatiilor legale ce ne incumba. Vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare. In cazul in care Shiners.ro va stabili ca are un interes legitim sau o obligatie legala de a prelucra in continuare datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri, veti fi informati in mod corespunzator in acest sens.

Estimam ca activitatile de prelucrare detaliate mai sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:

 

Scop

Durata

1.

Navigarea pe site-ul web si utilizarea cookie-urilor

3 ani

2.

Raspunsul la intrebarile, solicitarile sau reclamatiile dumneavoastra

3 ani

3.

Newsletter

pana la dezabonare

4.

Alte mesaje de Marketing direct

pana la retragerea consimtamantului

5.

Datele transmise pentru comunicarea ofertei

(fara a se ajunge la incheierea contractului)

1 an

6.

Datele transmise in desfasurarea

relatiei contractuale

·         inscrise in contract si documentele financiare: 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite

·         restul datelor: pe tot parcursul perioadei contractuale si 3 ani de la incetarea contractului.

 

Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira, iar MINOS IMPEX SRL nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, datele vor fi sterse in conformitate cu procedurile acesteia, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

  1. Revizuirea prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal

Vom revizui prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal si, in acest sens, vom publica versiunea revizuita a documentului.

                       Politica Cookies

De fiecare data cand vizitezi www.shiners.ro (Platforma noastra) vom colecta automat anumite date in timpul navigarii si le stocam intr-un fisier numit jurnalul de server. Este vorba despre urmatoarele date: data si ora accesarii, adresa paginii, adresa IP, tipul de browser si versiunea (user agent), sistemul de operare utilizat, adresa URL sursa (vizitate anterior) si URL-uri pentru pagina care este accesata imediat dewww.shiners.ro, ca si cantitate de date transmise si mesaje de status care indica ca vizitarea a avut loc.

Aceste date sunt utilizate de catre Operator exclusiv in scopuri tehnice sau statistice de mentenanta sau de optimizare a platformei.

  1. Ce sunt cookies?

Cookies sunt fisiere mici care contin litere si cifre care pot fi plasate pe dispozitivul dvs. cand vizitati o pagina de internet sau utilizati o aplicatie. Utilizam cookies pentru a va imbunatati experienta pe shiners.ro, tinand minte preferintele dumneavoastra. Fara utilizarea cookies experienta pe Platforma noastra va fi mai putin personalizata.

Pentru mai multe informatii despre cookies, consultati www.allaboutcookies.org.

  1. De ce folosim cookies?

Cookies realizeaza diverse functii, inclusiv facilitarea navigarii si stocarea preferintelor dvs. pentru a va arata continutul relevant si pentru a va imbunatati experienta generala de utilizator.

Utilizam cookies:

  • Pentru a va gestiona preferintele si a imbunatati anumite functii ale Platformei noastre. Aceasta poate include colectarea de informatii despre data si ora vizitei, istoricul de navigare si preferinta dvs. de limba.
  • Pentru a sustine masurile de securitate si a detecta orice activitati frauduloase.
  • Pentru a analiza modul in care Platforma noastra este accesata sau utilizata si performanta acesteia. Utilizam aceste informatii pentru a mentine, opera si imbunatati in mod continuu serviciile noastre.
  1. Ce tip de cookies si alte tehnologii folosim?
  • Cookies persistente– aceste cookies sunt stocate in browserul dispozitivului dvs. si sunt utilizate ori de cate ori vizitati Platforma noastra. Aceste cookies ne ajuta sa retinem setarile si preferintele utilizatorilor, pentru a facilita vizita urmatoare a utilizatorilor nos De exemplu, aceste cookies vor asigura ca utilizatorii nu vor mai trebui sa se conecteze din nou. De asemenea, retin preferinta de limba a utilizatorilor la urmatoarea vizita.
  • Cookies pentru sesiuni– acestea sunt cookies temporare care raman in arhiva cookies a browserului dvs. pana cand parasiti Platforma noastra. Informatiile pe care le primim cu ajutorul acestor cookies ne ajuta sa analizam modelele de trafic web, permitandu-ne sa identificam si sa rezolvam problemele si sa oferim o experienta de navigare mai buna.

Platforma noastra poate contine referinte (links) catre pagini de internet sau aplicatii terte, inclusiv cele ale partenerilor nostri. Retineti ca aceste pagini de internet terte pot utiliza si cookies. Nu controlam aceste pagini de internet terte si nu suntem responsabili pentru cookies pe care le stabilesc sau le acceseaza. Daca faceti clic pe una din aceste referinte sau aplicatii, retineti ca fiecare dintre ele va avea politica proprie a cookies. Prin urmare, cititi politica de cookies a altor pagini de internet sau aplicatii inainte de a le utiliza.

  1. Avem cookies terte sau plug-ins pe Platforma noastra?

Iata lista de terti carora le permitem sa seteze cookies sau alte tehnologii pe dispozitivul dvs..

Parteneri Analize: Pentru a intelege mai bine cum utilizati Platforma noastra, colaboram cu diversi parteneri de analiza.

Analiza Google Analytics

Acest site foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza web oferit de Google Inc ( “Google”). Google Analytics foloseste cookie-uri. Informatiile generate de cookie despre utilizarea acestui website sunt de obicei transferate pe un server Google in SUA si depozitate acolo. In cazul activarii functiei de anonimizare IP de pe acest website, adresa IP va fi trunchiata in statele membre ale Uniunii Europene sau a altor parti la Acordul privind Spatiul Economic European. Numai in cazuri exceptionale, adresa IP completa este transmisa catre un server Google in SUA si scurtat acolo. In numele operatorului acestui website, Google va utiliza aceste informatii pentru a evalua utilizarea de catre dvs. a website-ului, elaborarea de rapoarte privind activitatea acestuia si furnizarea altor cu utilizarea site-ului internet si servicii conexe catre operatorul site-ului. Informatiile transmise de catre browser-ul dvs., ca parte a adresei IP Google Analytics nu vor fi imbinate cu alte date Google. Puteti refuza utilizarea cookie-urilor prin modificarea setarilor de pe software-ul browser-ul; Cu toate acestea, ne place sa subliniem faptul ca s-ar putea sa nu fie in masura sa utilizeze toate caracteristicile acestui site pentru toata amploarea lor.

Plug-ins de la terti:

Platforma noastra foloseste si plug-in de la terti sub forma de buton de distribuire pentru Facebook, Twitter si Whatsapp. Cu ajutorul acestui buton de partajare puteti distribui anunturile noastre pe platforma tertilor, cu conditia sa fiti conectat(a) la acesti terti. Acesti terti ar putea lega interactiunea cu platforma noastra cu contul dvs. Prin urmare, cititi politicile de confidentialitate ale acestor terti inainte de a da clic pe butonul de distribuire.

  1. Ce puteti face pentru a sterge, dezactiva sau bloca cookies?

Browserul dvs. va furniza, de obicei, informatii despre cum sa refuzati, sa stergeti sau sa blocati cookies. Urmatoarele referinte va vor duce la acele informatii despre unele browsere utilizate in mod obisnuit:

Puteti sa renuntati la cookies de la terti din Google Analytics prin intermediul ads settings.

Retineti: daca alegeti sa blocati cookies pe care le-am setat pe shiners.ro, este posibil sa nu puteti accesa toate sau o parte din serviciile noastre.

 

6.Plugin-uri de social media

Facebook

Pe plugin – uri www.shiners.ro ale rețelei de socializare Facebook, 1601 California de Sud Avenue, Palo Alto, CA 94304, Statele Unite ale Americii pot fi integrate. Pluginurile sunt marcate cu un logo – ul Facebook .O conexiune directa intre browser și serverul de Facebook este stabilita prin intermediul plugin. Facebook primește informațiile pe care le – ați vizitat cu adresa IP, nostru. Subliniem faptul că noi , nu stocam continutul datelor transmise și le folosesosim prin intermediul Facebook. Pentru mai multe informații, puteți gasi politica de confidențialitate de pe Facebook pe care le aveti aici. Dacă nu doriți ca Facebook sa poata atribui vizitei dvs pe shiners.ro contul de utilizator Facebook, vă rugăm să vă deconectați din contul dvs. Facebook.

Tawk

Pe site-ul nostru, plugin-ul Tawk.to este un widget de chat care poate fi folosit in relatia cu magazinul nostru pentru detalii comanda dvs, comanda, detalii produse, date de contact magazinul nostru. Cei de la Tawk.to i-au in serios confidentialitatea si securitatea datelor. Toata comunicarea dintre dvs. si site-ul nostrum este peste 128 de biti Secure Socket Layer si toate datele sunt gazduite pe servere criptate.

 

Termenii si conditiile Tawk.to, Addendum-ul pentru prelucrarea datelor si Politica de confidențialitate pot fi gasite online la: https://www.tawk.to/data-protection/

 

Utilizarea tawk.to este guvernata de Termenii si condițiile online ale tawk.to, tawk.to a incorporat automat un Addendum pentru prelucrarea datelor, care se va aplica prelucrarii datelor personale si acopera GDPR.

 

Am actualizat punctul 10 din Termenii si conditiile noastre (https://www.tawk.to/terms-of-service/) acesta este:

 

  1. Garantati tuturor utilizatorilor finali dreptul de a se opune prelucrarii datelor dvs. personale referitoare la utilizatorul final si procesate in scopul comercializarii directe. tawk.to se angajeaza ferm sa protejeze confidentialitatea informatiilor dvs. personale si a informatiilor personale ale clientilor dvs. Prin utilizarea tawk.to, sunteti de acord si sunteti de acord ca, colectarea, utilizarea si dezvaluirea acestor informatii personale de catre tawk.to este guvernata de Politica noastra de confidentialitate.

 

In plus, daca:

 

(a) sunteti stabilit (a) in Spatiul Economic European (SEE);

 

(b) furnizati bunuri sau servicii clientilor in SEE; sau

 

(c) sunteti supus in alt mod cerintelor Regulamentului UE privind protectia generala a datelor, colectarea si utilizarea de catre tawk.to a informatiilor personale ale oricarui rezident european este, de asemenea, supusa procesului nostru de prelucrare a datelor.



7.Detalii de contact

Pentru informatii suplimentare sau pentru a va exercita drepturile, va rugam sa ne contactati in orice moment la adresa: info@shiners.ro